BRCGS – Sikre sikkerhet og kvalitet i leverandørkjeden

BRCGS – Sikre sikkerhet og kvalitet i leverandørkjeden

2024-08-22 Av Certifiqat Desk

BRCGS, eller Brand Reputation through Compliance Global Standards, er en sentral aktør når det gjelder å opprettholde høye sikkerhets- og kvalitetsstandarder for produkter over hele verden. Standardene deres bidrar til å sikre at produktene er trygge, oppfyller lovkrav og holder høy kvalitet, noe som beskytter både forbrukere og merkevarer.

Opprinnelsen til BRCGS

BRCGS ble startet i 1996 på initiativ av British Retail Consortium (BRC) for å skape en enhetlig standard for mattrygghet. Initiativet hadde som mål å forenkle prosessen for leverandørene ved å redusere antallet revisjoner. Siden den gang har BRCGS utvidet sitt virkeområde til å omfatte standarder for emballasje, lagring, forbrukerprodukter og mer.

BRCGS er et ledende globalt varemerke som arbeider for å bygge tillit i leverandørkjeden. De globale standardene for mattrygghet, emballasjematerialer, lagring og distribusjon, forbrukerprodukter, agenter og meglere, detaljhandel, glutenfritt, plantebasert og etisk handel setter standarden for god produksjonspraksis. Disse standardene forsikrer kundene om at produktene dine er trygge, lovlige og av høy kvalitet. Uavhengig forskning fra University of Birkbeck fremhever den betydelige verdien og de økonomiske fordelene som BRCGS-sertifisering kan gi.

Viktige BRCGS-standarder

BRCGS tilbyr flere standarder som er skreddersydd for ulike deler av forsyningskjeden:

  1. BRCGS Food Safety: Denne kjernestandarden sikrer at matvarene er trygge, lovlige og av høy kvalitet, og hjelper produsentene med å overholde regelverket.
  2. BRCGS Emballasjematerialer: Denne standarden er for bedrifter som produserer emballasjematerialer, og sikrer at de oppfyller sikkerhets- og forskriftsmessige standarder for både matvarer og andre produkter.
  3. BRCGS Lagring og distribusjon: Denne standarden er utviklet for logistikkbedrifter og sikrer at produkter lagres og distribueres på en trygg måte, slik at deres integritet opprettholdes.
  4. BRCGS Forbrukerprodukter: Denne standarden dekker et bredt spekter av forbruksvarer og sikrer at de er trygge, lovlige og av høy kvalitet.
  5. BRCGS Agenter og meglere: For selskaper som er involvert i handel med produkter, sikrer denne standarden at de opprettholder integriteten og sikkerheten til produktene de håndterer.
  6. BRCGS Etisk handel og ansvarlig innkjøp: Denne nyere standarden fokuserer på etisk handel og ansvarlig innkjøp, og fremmer bærekraftig og etisk praksis i leverandørkjeden.

Fordeler med BRCGS-sertifisering

BRCGS-sertifisering gir mange fordeler:

  • Tilgang til det globale markedet: Mange store forhandlere og produsenter anerkjenner BRCGS-sertifisering, noe som gjør det lettere å komme inn på internasjonale markeder.
  • Risikostyring: BRCGS-standardene bidrar til å identifisere og håndtere risiko, noe som reduserer sannsynligheten for tilbakekallinger og sikkerhetsproblemer.
  • Forbrukernes tillit: Sertifisering viser at man forplikter seg til sikkerhet og kvalitet, noe som bygger tillit hos forbrukerne.
  • Effektiv drift: Implementering av BRCGS-standarder kan strømlinjeforme driften, redusere svinn og forbedre effektiviteten.
  • Overholdelse av regelverk: BRCGS bidrar til å sikre overholdelse av lover og forskrifter, slik at man unngår bøter og beskytter merkevarens omdømme.

Sertifiseringsprosessen

Prosessen for å oppnå BRCGS-sertifisering består av flere trinn:

  1. Forberedelser: Bedriftene må forstå og oppfylle de relevante BRCGS-standardene. Dette innebærer ofte interne revisjoner og nødvendige forbedringer.
  2. Valg av sertifiseringsorgan: Bedriften velger en akkreditert organisasjon som skal utføre revisjonen.
  3. Revisjon: Sertifiseringsorganet gjennomfører en revisjon på stedet, går gjennom dokumentasjon, inspiserer anleggene og intervjuer de ansatte.
  4. Korrigerende tiltak: Hvis det avdekkes avvik, må bedriften ta tak i dem.
  5. Sertifiseringsbeslutning: Sertifiseringsorganet avgjør om sertifisering skal innvilges på grunnlag av revisjonsresultatene og de korrigerende tiltakene.
  6. Løpende overvåking: Regelmessige revisjoner sikrer fortsatt samsvar med BRCGS-standardene.

Konklusjon

BRCGS spiller en avgjørende rolle når det gjelder å opprettholde sikkerhet, kvalitet og integritet i ulike bransjer. Ved å tilby et tydelig rammeverk for risikostyring og overholdelse av regelverk hjelper BRCGS-sertifisering bedrifter med å bygge tillit hos forbrukerne og oppnå bærekraftig vekst. Etter hvert som globale markeder og regelverk utvikler seg, fortsetter BRCGS å tilpasse standardene sine, slik at selskaper alltid kan opprettholde de høyeste nivåene av sikkerhet og kvalitet.

Finn ut mer om BRCGS